De Bavaria C42 – Winnaar European Yacht of the Year Award 2021!

European Yacht of the Year 2021

De Bavaria C42 is een logisch gevolg van de BAVARIA
C-line, maar heeft een eigen onderscheidend karakter.
Een moderne, innovatieve rompvorm met een V-vormige boeg en 100m2 zeiloppervlak zorgt voor maximale zeilperformance.
Evenals de grotere modellen, is de Bavaria C42 standaard uitgerust met een keerfok. Optioneel kan ook voor een grotere fok worden gekozen.
Het absolute highlight op de C42 is de eigenaarshut in het voorschip met een ligoppervlakte van 180cmx210cm.

De opvallende kenmerken van de Bavaria C42 zijn de Bavaria Chines en de Bavaria V-vormige boeg. Deze kenmerken bieden meer ruimte onderdeks en goede zeilprestaties. De Bavaria Chines zorgen voor meer stabiliteit, een langere waterlijn en daardoor betere prestaties en een directer gevoel bij het sturen. De opvallende hoek aan de achterzijde van de Bavaria C42 creëert meer ruimte in de achtersteven. De door Cossutti Yacht Design ontwikkelde Bavaria V-vormige boeg is slank aan de waterlijn en wordt breder naar het dek toe. Het extra volume in de boeg zorgt voor een veiligere ervaring.

Meer plek voor zeilplezier
Bij het ontwerpen van de dekindeling heeft Bavaria Yachts zich toegelegd op het plezier van het zeilen. De boeg en het gangboord bieden een grote hoeveelheid ruimte voor een zeiljacht van dit formaat. Bovendien is de L-vormige zitbank in de kuip een ruimtewinnaar. Aanvullend is er een zithoek op de bovenbouw voor het zonnebaden. De schipper heeft vanaf beide stuurposities een perfect zicht op de zeilen, de navigatie-instrumenten en de zee. Aan boord is er tevens voldoende opslagruimte.

Stel uw Bavaria C42 geheel naar individuele wens samen, zo heeft u de keuze uit verschillende zeilen, houtsoorten en bekleding.

Iedere BAVARIA kan door Westside Sailing als ‘Custom Line’ worden geleverd. Hierbij wordt uw BAVARIA in alle denkbare (metallic) kleuren gespoten. Voor de coating gebruiken wij uitsluitend AWL-GRIP, het beste systeem op de markt. Wij geven uw BAVARIA de special touch!

Maak een afspraak om het jacht bij ons te bezichtigen.

251.680,00

Basisprijs vanaf werf Giebelstadt, incl.21% BTW

12,38 m

Lengte over alles

4,29 m

Breedte

100,60

Zeiloppervlak

9678 kg

Leeggewicht(ca.)

Technische Data

Lengte over alles 12,38 m
Romplengte 12,04 m
Lengte waterlijn 11,27 m
Breedte 4,29 m
Diepgang standaard kiel 2,10 m
Diepgang ondiepe kiel 1,70 m
Leeggewicht 9.678 kg
Ballast 2.698 kg
Zeiloppervlak 100,60 m²

Ontvang meer informatie over de C-Line 42

Formulier C-Line 42